Львівська підприємиця створила бізнес на старих сільських хатах

Ганна Гаврилів, засновниця благодійного фонду «Спадщина.UA», уже кілька років займається реставрацією старих сільських будинків. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вона почала продавати відреставровані будинки і перетворила своє хобі у бізнес, пише Економічна Правда.

Вартість відновлення однієї хати становить від 1 до 7 тисяч доларів США. Ціна залежить від стану будівлі та побажань замовника. Відреставрована хатина коштує 4-14 тис дол. 

Проєкт Ганни Гаврилів отримав назву «Дім для душі». Першу хатину жінка придбала в Поморянах на Львівщині ще до війни. Вона була в аварійному стані, але Ганна побачила в ній потенціал. Після реставрації будинок перетворився на затишний і комфортний дім, який відповідає сучасним вимогам.

Війна внесла свої корективи в плани Гаврилів. Туризм, на який вона розраховувала, занепав, а попит на безпечне житло в сільській місцевості зріс. Ганна вирішила переорієнтувати свій бізнес і почати відновлювати старі будинки для продажу.

Протягом останніх пів року команда «Дім для душі» відновила десять хатинок у Поморянах та довколишніх селах. Ще п'ять будинків перебувають у роботі.

Власниками відреставрованих хат стали люди переважно творчих професій: журналісти, дизайнери, художники, айтівці. Вони цінують затишок і комфорт сільського життя, а також хочуть зберегти історичну спадщину України.

Ганна Гаврилів вважає, що її проєкт не лише допомагає зберегти старі будинки від руйнування, а й сприяє розвитку сільського туризму та залученню молодих людей до життя в маленьких населених пунктах.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.