На село Шевченко окупанти випустили близько 10 ракет

На в’їзді до селища Шевченко, неподалік занедбаних і зруйнованих колгоспних споруд, величезна вирва від влучання ракети, діаметр її не менше ніж 7-8 м і до 5 м глибини. Дно всіяне проплавленими металевими уламками, а земля продовжує специфічно смердіти згорілими вибуховими речовинами.

Рашисти обрали його для ударів своїм важким озброєнням. І завдали важких ракетних ударів по цивільних будинках, дитячому садкові і школі, об’єктах абсолютно не військових

Про це повідомляє Armyinform.

Від Шевченка до теперішньої лінії зіткнення на Запорізькому напрямку не менше як 20 км. І хоч селище порівняно невелике, до війни у ньому проживали до тисячі мешканців.

«Перед самим входом до дитсадка ще одна величезна вирва від влучання ракети. В будівлі від вибуху не вціліла жодна шибка, а гімнастичні снаряди на прогулянковому майданчику покрутило й повиривало», — повідомили військові. 

Інша ракета прилетіла прямісінько у житловий будинок за декількасот метрів від дитсадка. Тепер на місці цієї хати купа будівельного сміття в перемішку з речами і побутовою технікою господарів, яких, на щастя, не було під час прильотів. Від такого прямого удару не захистить звичайний погріб чи льох. У сусідній будівлі уламками смертельно поранило літнього чоловіка, а вирва настільки глибока, що її почала наповнювати підземна вода, як у колодязі.

«Ще одна подібна ракета прилетіла на іншу вулицю і влучила біля входу будинок, де жив місцевий фермер. Трактор, сівалка, та ще декілька одиниць причіпного реманенту покрутило і побило уламками, а вантажівку підняло в повітря і перекинуло. Майже уся сільгосптехніка згоріла», — кажуть військові.

Після цих обстрілів майже усі цивільні виїхали з Шевченка і селище взяли під контроль військові.

Читайте також: 

Через окупацію на Луганщині вимирає медовий бізнес

Громади в окупації очима людей: Сумщина

Громади Чернігівської області: як жили люди в російській окупації

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.