В Україні затримається холодна погода

Останній день січня пройде з короткочасними опадами, суцільною хмарністю та штормовим вітром. Лише на півдні та південному заході передбачається сонячна погода з частковою хмарністю, без істотних опадів, повідомили синоптики МетеоФарм.

Поступово вітер почне слабшати та вже з 3 лютого середня швидкість досягатиме 2-5 м/с. Упродовж тижня очікуються короткочасні опади, ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу, на Півдні дощитиме. 

«В середу 2 лютого 2022 року значні опади пройдуть на Сході, в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпровській та Полтавській областях. 3 лютого значні снігопади та мокрий сніг очікуються в Донецькій та Луганській областях», — повідомили синоптики. 

Найбільша кількість опадів прогнозується у Закарпатській області протягом 2, 4, та 5 лютого. 

В нічний час на Півночі температура досягне відмітки -1…-9°С, денна  температура знаходитиметься в межах -4…+2°С, в східних областях вночі -9…+2°С, вдень повітря прогріється до -3…+4°С. В центральних областях вночі температура коливатиметься від 0 до -8°С, денні складе -4…+2°С, на Заході вночі 0…-7°С, вдень -3…+5°С. 

В південних областях нічна температура досягне відмітки -7…+2°С, денна -2…+7°С. Температура грунту досягне позначки -3…+1°С, на Заході та у Вінницькій області знаходитиметься в межах 0…-5°С.  

Читайте також: 

Експерти розповіли, як доглядати за очима у курей

На Волині в селі формують військову частину територіальної оборони

Україна впроваджує контроль за використанням антибіотиків у ветеринарії

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.