В Україні вже готують законопроект про нові податки на нерухомість та авто

Українців планують обкласти 18% податку від купівлі автомобіля чи квартири, якщо вони не пояснять, звідки вони мають гроші. Міністерство фінансів розробляє відповідний законопроект.

Про це повідомляє Мінфін.

«Законопроект про непрямі методи податкового контролю громадян буде передбачати «зіставлення реального способу життя фізичної особи з наявною податковою інформацією про отримані нею доходи та сплачені з них податки». Простіше кажучи, органи контролю будуть зіставляти реальне життя і доходи всіх фізосіб-платників податку», — ідеться у повідомленні. 

За словами Данила Гетманцева,голови Комітету з фінансів, більшість працездатного населення не показує свої доходи. За минулий рік доходи приховали близько 10 млн осіб.

Міністерство фінансів України підтвердило, що готує законопроект, який запровадить механізм оподаткування тих доходів українців, джерела походження яких вони не зможуть пояснити.

Наразі при продажі понад як одного об’єкту нерухомості (житлового будинку, квартири, їхньої частини, окремих кімнат, садового будинку або землі, на якій вони розташовані) протягом одного року продавець сплачує 5% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Цю ставку планують зберегти, коли йдеться про укладення другого за рік договору з купівлі-продажу нерухомості. Однак, із кожної наступної угоди необхідно буде сплачувати стандартний ПДФО – 18%.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.