Депутати блокують підписання законопроекту 5600

На сайті Верховної Ради України зареєстровано один з Проектів Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 30.11.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проект «Закону Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№ 5600 від 02.06.2021).

Ініціатором виступає Федина Софія Романівна, член політичної партії «Європейська Солідарність». Станом на 1 грудня 2021 року таких постанов вже більше 10 зареєстровано.

Тексту проекту постанови поки не оприлюднено. Але поки не буде розглянуто проекту постанови, ані спікер ВРУ, ані Президент не зможуть підписати законопроект №5600.

Нагадуємо, Верховна Рада України у вівторок 30 листопада підтримала у другому читанні законопроєкт №5600 про внесення змін до Податкового кодексу. Відтепер в Україні буде введене мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) в рік з 1 га с/г землі, що у власності чи користуванні. 

Згідно документу, розмір мінімального податкове зобов’язання — 5% від нормативної грошової оцінки (НГО), що перевищує середні по Україні показники суми сплачених податків легальних с/г виробників (до 4% НГО).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.