Шкільний вулик відкриває філіал на Київщині

У селі Калита, що на Київщині, створюють першу в Україні філію соціального шкільного підприємства «Шкільний вулик». Задумку втілюватимуть у життя волонтери громадської організації «Наші кроки», а також учні Заворицького НВК та Калитянської ЗОШ.

Про це стало відомо з видання Bigkyiv.

«На території Калитянської ЗОШ планується облаштувати місце, де встановлять спеціальний апі-будиночок. Із його допомогою та під керівництвом досвідченого місцевого пасічника, учні Калитянської ЗОШ матимуть можливість не лише вчитись основам пасічникування та реалізовувати власну медову продукцію, але й надавати послуги з апітерапії — лікувального сну на бджолах»,  — ідеться у повідомленні.

Як зазначають лікарі. сон на бджолах особливо сприяє нормалізації артеріального тиску, очищає бронхи, покращує імунітет та заспокоює психіку.

Також повідомляється, частину коштів, у сумі понад 60 тис. грн, для реалізації відповідної ініціативи активістам вдалося зібрати в рамках минулорічної краудфандингової кампанії. Ще частину — 50 тис. грн, проект отримав як один із переможців конкурсу «Краудфандінг для соціального підприємництва», що проводив Міжнародний фонд «Відродження» в рамках проекту «EU4USociety» у співпраці з Європейським Союзом.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.