На Київщині при школі створили підприємство юних пасічників

Створенням шкільної пасіки займались учні Заворицького НВК спільно з командою ГО «Наші кроки». «Шкільний вулик» — це пасіка з шести вуликів у Калитянській ОТГ. 

Пише про це Рубрика все по поличках.

Ініціатори «Шкільного вулика»  вибороли 75 тис грн у проекті «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва», які стали основою для реалізації сміливого задуму заліщанців. 

«Ідея створення шкільної пасіки літала у повітрі давно. Ідейним натхненником цього процесу став один із кураторів нинішнього проекту і за сумісництвом керівник гуртка в Заворицькому НВК — Максим Куліда. Саме він і запропонував ідею розвитку в школі пасіки та навчання дітей такій непростій, але захоплюючій справі як бджільництво. І хоч всі розуміли, настільки поєднання школи і бджіл є новим і нетиповим, цю ідею у НВК та громаді сприйняли з захватом»,  — розповіла Наталія Рослік, співзасновниця ГО «Наші кроки». 

І якщо хтось думає, що робота з бджолами — це не для дітей, то дуже помиляється. За останні місяці учасники проекту в цьому остаточно переконалися.

 «На етапі написання грантової заявки по створенню соціального шкільного підприємства ,ми також розглядали варіанти вирощування еко-зелені, виробництва одягу з вторсировини. Хоча згодом, попри захопливість обох цих ідей, зупинились все ж на бджільництві і, як показує час та прогресуюча зацікавленість дітей, — не прогадали» — згадує Наталія Рослік. 

Про основи пасічникування дітям розповідав багаторічний особистий пасічник екс-Президента Ющенка Петро Дяченко, а про основи соціального підприємництва — відома в цій сфері експертка — Аліна Бочарнікова. 

Директоркою підприємства стала учениця 7 класу Анастасія Бобошко, є заступник, відділи маркетингу, доставки, піару, відповідальні за фінанси та матеріально-технічне забезпечення.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.