У селі Плоске на Київщині почали відбудовувати зруйновану росіянами школу

Наприкінці вересня в селі Плоске Броварського району розпочали капітальний ремонт будівлі зруйнованої росіянами школи. Роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, інформує Київська ОВА.

Під час активних бойових дій на Київщині внаслідок збройної агресії рф приміщення Плосківського ліцею зазнало значних руйнувань. Згоріло 35% будівлі закладу, також були вибиті вікна, пошкоджені двері, спортивний зал, дах, система опалення, освітлення, огорожа та пожежна сигналізація.

До початку навчального року провели частину робіт із відновлення закладу. Зокрема, підготували укриття.

Роботи з капітального ремонту вже розпочалися. Заплановано демонтувати та відновити стіни й перегородки, відремонтувати покрівлю, замінити вікна і двері, а також системи опалення, вентиляції, освітлення, водопостачання та каналізації, утеплити фасади. Відновлювальні роботи здійснюють з урахуванням потреб усіх груп населення.

Під час ремонту діти навчатимуться в приміщенні дитячого садка, а навчальний процес відбуватиметься у дві зміни. До приміщення садочка забезпечили підвезення учнів школи. На сьогодні в закладі функціонує 14 класів, у тому числі 4 — інклюзивні. Загалом, тут навчаються 294 учні.

Нагадаємо, що на Київщині за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлять 97 об’єктів. У межах цієї програми місцевим бюджетам надається субвенція з державного бюджету на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.