Школяр із Волині компостує відходи та веде відеоблог на YouTube

Жителька села Мстишин Ольга Сергійчук вирішила створити канал на Youtube. У головній ролі  — її 8-річний син Матвій, який власним прикладом показує: компостування доступне навіть дітям.

Про це повідомляє Перший канал соціальних новин.

Зазначається, що на своєму Youtube-каналі Матвій розповідає про те, з чого можна зробити компостер, з яких відходів виготовляють компост та як з його допомогою хлопець садив помідори.

«На низ треба застелити плівку і треба додати черв’яків, це перший тип. Є другий тип, там де без дна і без плівки, просто додаємо зілля, органічні рештки і черв’яки самі приходять туди», – розповів восьмирічний волинянин. 

Загалом, ідея створити блог, у якому хлопець розповідатиме, як правильно компостувати, виникла у мами Матвія рік тому. Ольга Сергійчук самостійно знімає відео на телефон та монтує, паралельно викладає в школі біологію.

За її словами, таким чином родина популяризує компостування, тобто виробництво добрив з різних органічних відходів. За допомогою органіки жінка вирощує різні овочі, адже хоче, щоб її сім’я була здоровою і харчувалася продуктами без хімікатів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.