На Дніпропетровщині майстри навели лад на сільських зупинках

Громадська організація «Майстри петриківського розпису» на Дніпропетровщині розмалювала зупинки в селах Дмитрівка, Богуслав, Троїцьке та Славянка Петропавлівського та Межівського районів. Також побачити творчість зможуть усі хто проїжджатиме автошляхом М-30 Стрий-Ізварине.

Пише про це Рубрика.  

На кожну зупинку, за словами голови ГО Миколи Іщука, витрачали півтора-два дні роботи. Ескізи малюнків готували заздалегідь, але на місці часто міняли попередній задум і малювали, як на серце лягало.

«Просто приїжджали, дивилися на зупинку і розуміли, що на ній краще буде намалювати ось такі квіти. Скільки банок фарби пішло — не рахували, але найбільше використали фарбу жовтого кольору. Цей колір був основним у візерунках»,  — говорить Микола Іщук.

Для студентки Світлани Самойленко досвід розмальовування зупинок став цікавим і цінним.

«Незвичні, великі форми. Зазвичай у майстерні ми малюємо на ватмані, дереві, склі, а тут — зупинка. Не скажу, що складно, просто незвично»  —  розповіла учасниця акції.

Звертається увага на те, що такі мистецькі акції сприяють популяризації петриківського розпису. А Дніпропетровська область стає від цього все красивішою та впізнаванішою, адже петриківський розпис — це візитівка краю.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.