Парафіяни Івано-Франківська зібрали 500 тис грн на Музей Голодомору

Основну експозицію Музею Голодомору у столиці будують завдяки кампанії Блаженнішого Святослава на платформі "Зерна правди". Один із найбільших на цей час благодійних внесків, 22 липня 2021 року, зробила Івано-Франківська Архієпархія — 500 433,15 грн спільними зусиллями зібрали парафіяни.

Пише про це  Івано-Франківська Архієпархія УГК Церкви.

«Ми маємо великий досвід спільності, адже від початку незалежності України не тільки відбудовували й будували наші храми, а й повертали духовне життя в найвіддаленіші куточки Івано-Франківської архиєпархії. Нині ж переоцінити значення проекту створення Музею Голодомору неможливо, адже ми як спільнота маємо свій обов’язок зробити все, щоб увіковічнити пам’ять жертв Голодомору».

Платформа «Зерна правди» надає можливість кожному, незалежно від фінансової спроможності, соціального статусу й публічності, долучитися до творення Музею Голодомору. Кожен благодійний внесок на платформі є символічним вшануванням кожної жертви геноциду. Імена жертв з оцифрованого Мартиролога з Національної книги пам’яті після внеску проступають на зернах, кожна з яких є неповторною, як мільйони людських життів, обірваних у 1932–1933 роках.

«Переоцінити значення проекту створення Музею Голодомору неможливо, адже ми, як спільнота, маємо свій обов’язок зробити все, щоб увіковічнити пам’ять жертв Голодомору»,  — зазначив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Кампанія на платформі "Зерна правди" триває. Вона, як пишуть на сайті, має на меті максимально поширити інформацію про майбутній Музей Голодомору у цілому світі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.