На Волині пасічник створив гурток та навчає дітей бджолярству

Волинський пасічник із с. Колки у п'ятому поколінні розводить бджіл та навчає бджільництва дітей. На власній пасіці багато років розводить бджіл, встановлює для них вулики у формі будиночків та лежаків, а також апі-хатинки.

Пише про це Волинь.

«Серед цікавих вуликів — домівка для бджіл у формі замку Любарта, лежаки-вулики характерні для сільського побуту та для старих людей, щоб легше займатися. Корпусні вулики характеризують професійний рівень пасічника»,  — розповів чоловік. 

Вулики на пасіці Миколи Горбача різнокольорові, частина — у формі будиночків, частина — розмальовані учнями з гуртка «Юний бджоляр». Зі слів чоловіка, бджолам легше знайти свою домівку, якщо вона має розпізнавальні знаки.

«Зараз у гуртку бджільництва займаються 25 дітей різного віку. Взимку вивчають теорію, влітку проходять практику на пасиці. Мої діти в п’ятому поколінні теж займаються бджільництвом. На гуртку вивчаємо сучасне бджільництво та встановлюємо корпусні вулики», — ділиться Микола. 

Син пасічника Ілля брав участь у всесвітньому змаганні бджолярів, зайняв там п’яте місце серед представників 29-ти країн, розповів батько.

«У нас є новинка 21-го століття це апі-будиночок, в якому треба лягти й тоді бджоли будуть лікувати», — ділиться бджоляр.

Волинянин Микола Горбач додав: отримав нагороду Спілки пасічників України, що його сім’я є «пасічниками з покоління в покоління». 

У планах чоловіка збільшити пасіку до пів тисячі бджолиних домівок. Корпусні вулики Миколі Горбачу допомогли закупити благодійники.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.