На Чернігівщині школа-інтернат отримає 1 млн грн субвенції

У Сутисківській школі-інтернаті що на Чернігівщині навчається 199 юнаків і дівчат з багатодітних чи неповних, неблагополучних сімей.

Для збереження своєї роботи з обласного бюджету школа отримала 1 млн 100 тис. грн.

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної ради.

«Профільна комісія, а тепер і сесія обласної Ради погодили виділення такої субвенції шляхом внесення змін до Обласної цільової програми роботи з обдарованою молоддю. Сьогоднішнім рішенням зроблено важливий крок для збереження навчального закладу у Сутисках», — розповів заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк.

Цей заклад раніше перебував на балансі Тиврівської районної ради. Район ліквідували в рамках реформи децентралізації. Тому в січні 2021 року Сутисківська селищна територіальна громада прийняла школу-інтернат на свій баланс. До серпня 2021 року у бюджеті селищної громади ще закладені кошти на фінансування закладу. Але надалі його планували закрити через брак коштів.

«Крім того, що обласною радою були виділені кошти, ще в нас навчаються діти із різних громад, крім нашої Сутисківсьої рідної, ще не одна громада,теж має бути здійснено цими громадами співфінансування. При умові цього співфінансування, виділення коштів на утримання дітей цих громад, то звичайно коштів нам встачить», — розповідає Тетяна Ольшевська.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.