У селі Петрівка з'явиться груповий дитячий будинок

Будівельний майданчик розгорнули у селі Петрівка Синельниківського району. Там зводять «з нуля» малий груповий будинок для дітей-сиріт. 

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА,

«Створюємо домашній затишок для дітей, що не знають батьківського піклування. Як альтернативу інтернатам будуємо на Дніпропетровщині малі групові будинки. Такі оселі вже є у Солоному, Раївці, Кам’янському, Покрові, Петриківці, Богданівці. Ще одну почали зводити «з нуля» у Петрівці»,  — зазначив Валентин Резніченко, голова облдержадміністрації.

Під будівлю виділили ділянку з мальовничим краєвидом. Поряд школа, дитячий садок, будинок культури. Майбутні вихованці навчатимуться, відвідуватимуть гуртки, спілкуватимуться з однолітками.

«Достойний та яскравий об’єкт будуємо. Облаштуємо стрічковий фундамент і почнемо зводити цегляні стіни. Будівлю спроектували за сучасними стандартами. Вона буде приваблива ззовні, котеджного типу», — розповів виконроб Михайло Яцечко.

Затишна домівка розрахована на 10 дітей. Її площа буде майже 400 кв. м. Всередині передбачили п’ять спалень. Кожна для двох вихованців. А ще – кімнату вихователя. Ігрова зала, вітальня, кухня та обідня зала будуть спільним відкритим простором. У підвалі розмістять підсобні приміщення.

Навколо малого групового будиночка простягатиметься охайне подвір’я. З ігровим майданчиком, гойдалками, тренажерами. Нині підрядники працюють над фундаментом майбутньої затишної оселі. 

Староста Петрівського старостинського округу Світлана Гарнадко кеже, що вже обрали 9 дітей з громади. Їх планують заселити після завершення будівництва. Майбутні вихованці різного віку. Серед них є зовсім маленькі. Вони зараз перебувають у будинку маляти. Є і старші — від 6 до 13 років.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.