На Закарпатті жителі Пушкіно проти перейменування села

На Закарпатті існує єдине в Україні село назвою — Пушкіно. Власне, Пушкіно, а не Пушкіне. Хоча місцеві досі називають його Пушкіново, з наголосом саме на передостанній склад.

Після повномасштабного вторгення росії в Україну місцеві не дійшли спільної згоди проперейменування села, наразі українське село продовжує нести прізвище російського поета.

Про це пише інформаційний портал Prozak.

Зараз в України триває тотальна дерусифікація і масово перейменовуються вулиці, які колись назвали в честь росіян. По всій Україні майже 600 вулиць було названо в честь російського поета Олександра Пушкіна. А тут ціле село.

«У квітні вчителі місцевої школи звернулися з проханням перейменувати вулиці Пушкіна та Гагаріна в селі. З цим проблеми немає, це можна вирішити на виконкомі. Люди в селі абсолютно негативно ставляться до всього російського.Навіть не було жодного офіційного рішення про знесення погруддя Пушкіну перед школою. 26 квітня вночі місцеві активісти просто знесли голову Пушкіну і там залишився стояти один постамент», — каже Ганна Федорівна Кут, староста села.

За її словами, поки немає одностайної думки, як перейменувати село. Багато селян проти перейменування. Деякі наші селяни телефонують Ганні Федоровні із заробітків з-за кордону і просять не перейменовувати, бо можуть виникнути проблеми з документами. Були пропозиції повернути назву Новий Вербовець. Дехто пропонував назвати село Петропавлово, бо місцева церква носить назву святих Петра і Павла. А багато селян кажуть, що село має називатися Пушкіново, а не Пушкіно, як воно є зараз.

Нині виключно українське село з високим духом українського патріотизму його мешканців, яке оточене здебільшого селами з угорським населенням, і далі несе назву з прізвищем російського поета.

Наразі при вході в будівлю сільради немає жодної таблички з назвою сільради.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.