Староста Замглай розповів про звірство окупантів у полоні

Старосту Замглайського старостинського округу, що на Чернігівщині, Олександра Красківського російські військові взяли в полон 23 березня під час спроби місцевих не пустити їх до села.

Він був бранцем півтори доби. Його тримали у шкільному підвалі на земляній підлозі та катували, щоб дістати інформацію про підрозділи ЗСУ в тилу.

Про це ідеться у сюжеті Радіо Свобода.

Вперше до Замглаю, яке розташоване неподалік селища Ріпки, російські військові прийшли 28 лютого. Тоді група місцевих разом із сільським головою Олександром Красківським зустріли їх на в’їзді в населений пункт. Розмову із представником армії рф він зафільмував на телефон.

«Більша частина жителів зібралася і пішла їм назустріч. Я йшов попереду, за мною чоловіки, за ними — жінки. Усі зупинилися перед головною барикадою, а я пішов на перемовини. Я намагався їм пояснити, що їх тут ніхто не хоче бачити, що в нас багато стареньких людей, будинок-інтернат. Тоді ж мене і забрали», — розповідає чоловік.

Російські військові завели чоловіка за машину, силою вклали на землю, вдягнули мішок на голову ще й зав’язали очі скотчем, руки стягнули стяжкою з пластику. За його словами, його повезли до села Вишневе, де росіяни розгорнули комендатуру. Він таки впізнав місцевість, зрозумів, що завели його у приміщення школи. Тільки там є такі підвали, де його пізніше утримували.

Олександра одразу почали допитувати. Перший допит був найстрашнішим, зізнається чоловік. Його били ногами по нирках, печінці та обличчю, погрожували відрубати пальці та вбити.

У полоні Олександр провів 1,5 доби. Жодного разу його не годували.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.