На Львівщині існує мертве село

За останні 15 років у Львівській області населення скоротилося на понад 3%. Найбільше це відобразилося на житті місцевих сіл. 

На Львівщині є села, де зараз немає жодного мешканця. Станом на 19 листопада 2021 року Zemliak.com нарахував в області 16 сіл, де незареєстровано жодної людини.

Село Павуки розташоване за 40 км від центру Львова. Тут населення взагалі немає. Хоча за даними Державного реєстру виборців, у селі зареєстрована одна людина.

Село вимерло. Замість хатинок — поле, а замість господарських будівель — хащі. І так уже десятки років. Мешканці села, що поруч кажуть: колись у Павуках вирувало життя.

«Хати попадали і зникли. Стільки років пройшло. Ніхто це не підтримував. Мій дідо, як був живий,  розповідав, що колись у це село ходили колядувати. Це все було дуже гарно», — розповідає про вимерле село мешканка сусідньої Великої Горожанки Андріана.

Старожили пригадують: чимало сімей у Павуках мали господарку. Проте з часом багато хто виїхав у міста, а багато старших жителів уже померли. Зрештою у самій Великій Горожанці, попри велику кількість хат, мешканці залишилося не багато.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.