В Україні громади отримають підтримку U-LEAD

В Україні 96 громад будуть розробляти стратегії місцевого розвитку за експертної підтримки від U-LEAD. Ці документи мають містити заходи, спрямовані на економічне зростання, збільшення зайнятості людей, а також збереження навколишнього середовища. Наразі вже затверджено 520 стратегій у громадах України. 

Про це повідомив Іван Лукеря, заступник Міністра розвитку громад та територій.

«У межах Програми U-LEAD 300 українських громад вже отримали допомогу у розробленні стратегій розвитку. Наразі обрано ще 96 громад, які мають нагоду скористатися експертною підтримкою від наших міжнародних партнерів. Серед критеріїв відбору були, зокрема, зацікавленість тергромад у розроблені місцевої стратегії, наявність розробок, а також кадровий потенціал, спроможний самостійно розробити та реалізувати стратегію», — підкреслив заступник Міністра.

Зазначимо, нещодавно відбулася перша онлайн-зустріч представників відібраних громад, на якій вони познайомилися з експертами, що надаватимуть підтримку та обговорили подальші кроки. Водночас під час зустрічі учасники дізналися про успішні практики впровадження стратегії місцевого розвитку Овруцької громади (Житомирська область).

Список територіальних громад, які отримають підтримку у розробці стратегій розвитку — за посиланням.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.