Бердичівська громада залучає партнерів за допомогою інвестиційного плану

У вересні-листопаді 2022 року за підтримки U-LEAD Бердичівська громада розробила інвестиційний паспорт, пише Децентралізація.

«Ми сформували дуже якісний документ — візитівку міста, яку ми можемо зараз пропонувати і міжнародним партнерам, і інвесторам для того, щоб зацікавити їх працювати на території громади», ― розповідає Михайло Май, начальник відділу економічного розвитку громади.

Уже сьогодні місто спілкується з закордонними інвесторами, яких цікавлять питання деревообробки та виробництва харчових продуктів. А нещодавно Бердичів відвідали делегації з литовського міста Алітуса та польської Ченстохови, з якими підписали меморандуми про співпрацю.

«До війни у нас було всього 2 міста-побратими. Тож одне з перших завдань було, що треба шукати дружні стосунки з Європою. Ми їздили багато по містах, хтось нас бачив, хтось не бачив. Інвестиційний план ― це велике надбання у співпраці з «U-LEAD з Європою», ― говорить голова громади Сергій Орлюк.

Відтак завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» Бердичівська громада зуміла не лише знайти шляхи утримання локального бізнесу, але й залучити нових інвесторів під час повномасштабного вторгнення.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.