На Хмельниччині в старому клубі виступає співочий колектив

У місцевому клубі села Гута-Чугорська Староушицької громади, де станом на 31 жовтня 2021 року мешкає 197 жителів, існує співочий колектив, який створили жительки села.  

Жіночий вокальний колектив «Чоловіче щастя», учасниці якого — звичайні сільські жінки з родинами, дітьми, господарством, роботами, городами, для яких концерти в клубі — відпочинок для душі.

Про це пише Суспільне.

Концерти в сільському клубі дають мінімум двічі на місяць: на державні та релігійні свята, в пам’ятні дати. Але будівля клубу вже давно аварійна, оскільки в самому приміщенні, якому вже 35 років, ремонту потребує дах, протікає стеля.

Як розповідає завідуюча будинком культури Олеся Кошевко, існує в клубі ідитячий колектив «Запальнички»  — друге покоління сільських талантів, оскільки учасниці привели до будинку культури своїх дітей заради того, аби ті після школи мали змогу культурно розвиватися. Тут діти співають, танцюють та навіть створили ляльковий театр.

«Основний спонсор будинку культури — місцеві жителі. В перший рік колективом ходили колядувати та на зароблені гроші закупили собі концертні костюми, щоб люди, які приходять до нас на концерт, бачили, що ті кошти, якими вони подякували за наш труд, ми витратили на гарне вбрання на нас», — каже завідувачка клубу Олеся Кошевко.

За словами завідуючої, зараз сільський будинок культури знаходиться на балансі Староушицької громади, визначеного фінансування поки немає, проте в цьому році за кошти громади в будинок культури закупили апаратуру. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.