Сокільницька громада очолила рейтинг за темпами будівництва житла на Львівщині

Сокільницька громада стала лідером серед сільських громад Львівщини за загальною площею прийнятого в експлуатацію житла у 2022 році. Тут офіційно здали понад 37 тис. кв. м житлової нерухомості, пише Lviv.media.

Для порівняння, в усьому Дрогобицькому районі минулого року прийняли в експлуатацію 29 700 квадратних метрів житла.

«У нас налагоджена хороша робота з підприємцями, яким ми всіляко сприяємо, наприклад, зменшуючи їм розмір орендної плати за земельні ділянки, які вони винаймають. Ми зробили комфортні умови для ведення бізнесу. Таким чином тільки за останні роки ми збудували кілька дуже великих об’єктів: торгові центри, заводи тощо», — розповів Тарас Сулимко, голова Сокільницької громади.

На другому місці за темпами будівництва — Солонківська громада. Минулого року тут прийняли в експлуатацію понад 29 тисяч кв. м житла. 

Голова громади Богдан Дубневич також похвалився успішною співпрацею з бізнесом, хоча й визнав, що Солонка зростає через своє розташування поблизу Львова.

«Причина нашого зростання — у вигідному розташуванні села, воно приваблює багатьох львів’ян. Ми також багато уваги приділяємо співпраці з підприємцями, які ведуть або хочуть вести бізнес на території нашої громади», — зазначив сільський голова Богдан Дубневич.

На третьому місці — Зимноводівська сільська громада, тут минулого року звели понад 15 тис. кв. м житлової нерухомості. Втім, сільський голова Зимної Води Володимир Гутник стверджує, що у його громаді практично не будують багатоквартирних будинків.

«У нас дуже обмежена територія, крім того, я вважаю, що недоцільно зараз концентрувати на одиниці площі велику кількість людей, в той час, як нам не вистачає доріг, каналізації, місць у школах, дитячих садках, громадському транспорті. Для того, щоб розвивати житлове будівництво, треба підтягувати інфраструктуру, має бути комплексний розвиток», — каже Володимир Гутник.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.