Жителі Калитянської громади просять створити військову адміністрацію у громаді

Мешканці Калитянської громади звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням утворити в громаді військову адміністрацію. Причина — частина депутатів понад 4 місяці не відвідують засідання ради, відтак заблокували її роботу, пише Трибуна Бровари.

Селищна рада не не має змоги ухвалювати важливі питання життєдіяльності, серед яких і допомога військовим. Не працює в громаді ліцей, на межі зачинення дитсадок.

Днями наприкінці вересня була чергова спроба в.о.голови Калитянської громади Сергія Рудницького скликати сесію, проте частина депутатів так і не прийшла. Батьки особисто пішли запрошувати депутатів на сесію. Проте їх відверто ігнорували і викликали поліцію.

«Через байдужість та принципи деяких депутатів Калитянської громади, які не відвідують сесії, наші освітні заклади можуть стати жертвами недостатнього фінансування… Не відвідуючи сесії та не приймаючи активну участь в ухваленні рішень, деякі депутати не розуміють, наскільки важливо забезпечити нашим освітнім закладам достатнє фінансування. Це може стати причиною зменшення якості освіти, зниження оплати вчителів та закриття шкіл…», — кажуть мешканці Калитянської громади в своєму зверненні до Володимира Зеленського.

Після 4-х місяців спроб зібрати кворум Калитянської селищної ради 22 вересня частина депутатів написали заяви на складання своїх повноважень. На сьогодні в Калитянській раді з 23 депутатів написали заяви на складання своїх повноважень 16 депутатів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.