Львів’янин покинув бізнес у місті і створив власне ранчо

Львівський підприємець Остап Лунь покинув свій швейний бізнес у місті та збудував власне ранчо в селі Лопушна неподалік від Львова. Тепер чоловік займається іпотерапією, організовує кінні походи та співпрацює з місцевими фермерами.

Про це пише Zaxid.net.

Зараз на ранчо в чоловіка 6 коней. З ними і в походи ходить, також відбуваються заняття з реабілітації для дітей.

Також тут облаштували гостьові кімнати із власноруч виготовленими меблями. Подушки набиті гречаною половою, ще є ватні матраци. Все максимально екологічно, тож господарі кажуть, що в них добре спиться.

Крім відпочинку поряд із кіньми, це ранчо ще й дає робочі місця сільським людям по сусідству.

«Таке місце може акумулювати 5 робочих місць. Якщо такого було би більше навколо, це би зайняло місцевих і не було би потреби їхати до цієї ж Польщі, чи до міста», – вважає Остап Лунь.

Гостей на ранчо годують продуктами місцевого виробництва, підтримучи таким чином локальний бізнес.

Коні, як розповідає 45-річний чоловік, йому полюбилися ще з дитинства. Але далі в дорослому житті це захоплення відійшло на задній план і чоловік став успішним бізнесменом.

«Я випадково знову сів на коня в 35 років. І з того все почалось. За якийсь час я зрозумів, що я себе дуже добре почуваю і фізично, й емоційно. І мені це дуже зайшло, я за місяць купив сідло, а за два місяці купив коня», — додає Остап.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.