Село Андріївка зазнало збитків у понад $ 15 млн

Найбільш зруйноване село Андріївка Бучанського району, що на Київщині, внаслідок дій російських загарбників, зазнало збитків у 15,3 мільйони доларів США.

Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація громад.

За підтримки Всеукраїнської  Асоціації ОТГ, команда Rebuildua здійснила оцифрування зруйнованого села Андріївки Бучанського району.

Андріївка розташована на шляху, що веде до Києва від білоруського кордону. Цією дорогою пересувалися війська окупантів, і на початку війни тут точилися запеклі бої. «Малий Маріуполь», найбільш зруйноване село Київщини, село, що найдовше перебувало в окупації — усе це говорять про Андріївку.

«Більшість будівель у селі розбомблена або сильно пошкоджена, у тому числі ті, на воротах яких були написи «Люди та Діти». Танки серед хат, розграбоване майно, обстріли, пожежі і звірства — населений пункт практично стерли з лиця землі», — ідеться у повідомленні.

У селі пошкоджено 592 будівлі із 1 993 наявних, з них сильно постраждали 63, а 123 зруйновані повністю.

З усіх пошкоджень 93% будівель відносяться до житлової та присадибної забудови. Площа руйнувань тільки житлових будинків складає 32,5 тис. кв.м, а загальна сума збитків за цією категорією перевищує $9,3 млн.

«Трохи менше постраждала промислова інфраструктура: руйнувань зазнали 30 промислових та будівельних об’єкти, а загальну вартість їх збитків оцінюють у близько $3,9 млн», — додали експерти.

Окрім цього у селі постраждали:

  • 2 заклади освіти
  • 3 комерційних об’єкти
  • 2 адміністративні будівлі
  • 2 будівлі комунального господарства.

Сукупні прямі збитки, завдані Андріївці внаслідок дій російських загарбників, експерти Kyiv School of Economics оцінюють у $15,3 млн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.