Дика слива не пригодна для приготування лікеру — поради

Для сливового лікеру підходять стиглі (краще навіть переспілі) плоди будь-якого культурного сорту, наприклад, угорка, ренклод, яєчна або мірабель. У разі з дикими кислими сливами кількість цукру потрібно збільшити на 30-40%, але й це не гарантує позитивного результату, так як зайва кислота може залишитися, пише Zemliak.com.

Горілку в рецепті можна замінити самогоном подвійної перегонки, коньяком, ромом або розведеним до 40-45 градусів етиловим спиртом:

  • сливи  — 2 кг
  • цукор  — 400 грам
  • горілка  — 0,5 літра.

«Плоди добре вимити, очистити від листя і плодоніжок, потім витягнути кісточки. М'якоть разом з шкіркою подрібнити до однорідної каши. Це можна зробити дерев'яною качалкою, міксером або м'ясорубкою. Отриману масу скласти в трилітрову банку, засипати цукром і добре перемішати», — пише Zemliak.com.

Потім треба банку щільно закрити кришкою, після чого поставити на 3 дні в тепле (18-25°C) сонячне місце, щоб м'якоть віддала сік.

Актуально: Експерти нагадали, які гриби придатні для сушки.

Після першої витримки додати горілку (спирт), добре перемішати, герметично закрити і поставити банку в темне прохолодне місце (10-18°C) на 35-45 днів.

«Залишається готовий лікер процідити через марлю, потім профільтрувати через кілька шарів вати, щоб він став прозорим», — додали знавці.

Розлити напій в пляшки і щільно закрити пробками. Зберігати в підвалі або холодильнику. Термін придатності до 2-х років.

У підсумку виходить приблизно 1.2-1.3 л домашнього сливового лікеру фортецею 20-25 градусів. В залежності від сорту плодів напій має красивий жовтуватий або янтарно-коричневий колір з яскраво вираженим ароматом і смаком сливи.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.