На Хмельниччині з'явиться агропромисловий парк

На території Шепетівської громади реалізовують проект створення агропромислового парку. Проект розрахований на 3 роки, а загальна вартість його має скласти 21 млн грн, які повністю мають надійти з державного бюджету.

Про це повідомляє Хмельницька ОДА.

На території парку має бути корпус сушіння фруктів, м’ясопереробне підприємство, комбінат рибної гастрономії, холодильник для фруктів, овочів, плодовоягідної продукції, цех товарної обробки та розфасовки плодовоягідної продукції, підприємство післязбиральної обробки лікарських трав.

Читайте також: В Україні громади отримають підтримку U-LEAD.

«Розмістити парк планують на земельній ділянці площею близько 15 га, де колись розташовувалися поля фільтрації цукрового заводу», — ідеться у повідомленні. 

Оскільки в регіоні є великі перспективи розвитку переробки сільськогосподарської сировини, то проект орієнтований саме на створення агропромислового парку. І те, що він здобув перемогу на конкурсі проектів регіонального розвитку, який проводився у 2020 року Мінрегіоном, та матиме фінансування з державного бюджету — це ще одне важливе свідчення його перспективності.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.