На Херсонщині виявили АЧС

У середу 8 грудня 2021 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській ОДА, рішенням якого оголошено про спалах АЧС ( африканська чума у свиней), встановлено карантин та визначено епізоотичним вогнищем місце виявлення трупів свиней на території між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської ТГ.

Про це повідомляє Держпродспоживстужба.

Під час проведення моніторингових обстежень місць можливого видалення трупів тварин фахівці Білозерської районної державної лікарні ветеринарної медицини виявили у лісопосадці між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської об’єднаної територіальної громади Херсонського  району 4 трупи свиней.

«Для з’ясування епізоотичної ситуації на місці невідкладно прибула група швидкого реагування. Було відібрано біологічний матеріал та направлено для дослідження на АЧС до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, де було встановлено діагноз африканська чума свиней», — інформує Держпродспоживслужба України.

Фахівцями було проведено спалювання та захоронення залишків трупів свиней в місці їх виявлення, місце спалення оброблено хлорним вапном. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.