З'явилася петиція про заборону передачі лісів акціонерному товариству

На сайті президента України зареєстрована петиція №22/181324-еп про недопустимість передачі лісів до акціонерного товариства.

Автор петиції Орлов Пилип Олександрович вважає, новий законопроєкт про передачу лісів від народу до Акціонерного товариства — це великі втрати, як для місцевих бюджетів, так і для великої кількості лісівників комунальних лісогосподарських підприємств, які стануть безробітними.

«Така законодавча ініціатива Державного агентства лісових ресурсів України нівелює саму ідею децентралізації влади, позбавляючи органи місцевого самоврядування права приймати участь у процесі реалізації державної політики у сфері лісових відносин, а місцеві бюджети — отримувати прибутки від провадження комунальними підприємствами лісогосподарської діяльності»,  — зазначив у тексті Орлов Пилип, автор петиції.

Довідково, постанова Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2022 року № 1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі» запустила реформу лісової галузі України, зокрема утворення державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та приєднання до нього спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств. На виконання зазначеної постанови КМУ на офіційному вебсайті Державного агентства лісових ресурсів України опубліковано проєкт Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України» (ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО).

Читайте також: 

[widgets id=2361

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.