В Чернігові планують затвердити міську військову адміністрацію

В Раду внесли постанову про фактичну ліквідацію місцевого самоврядування в Чернігові.

Про це повідомив Олексій Гончаренко, народний депутат.

«Подібні випадки, тобто введення військових адміністрацій, були на деокупованих територіях і це виправдано. Але зовсім незрозуміло такі дії у випадку Чернігова, міста, яке не було окуповано ворогом. А це, відповідно суперечить чинному законодавству щодо органів місцевого самоврядування», — зазначив Гончаренко. 

Як приклад, Гончаренко називає чотири міста Чернігівської області, — (Новгород-Сіверський, Семенівка, Сновськ і Городня) знаходяться в безпосередній близькості (30-50 км) до кордону з російською федерацією, але там військові адміністрації не вводяться. 

«Коли Верховна Рада її ухвалить, військова адміністрація буде мати повноваження міської ради, її виконавчого комітету, та міського голови. Це рішення схоже на політичне, а не на безпекове. І загрожує знищенням місцевого самоврядування», — коментує Гончаренко.

Також зазнчається, в Чернігові навіть після відсторонення мера Атрошенка все працювало, згідно закону, був призначений виконуючий обовʼязки. Сесії міської адміністрації теж проходили. Але чомусь треба зробити неочікувано міську військову адміністрацію.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.