Фермер з Чернігівщини запустив виробництво паливних пелет

Власник ФГ «Золотий пармен» Євген Мисник з Коропа, за допомогою мікрогранту «Власна справа» почав виробництво комбікормів та паливних пелет.

Про це пише Новгород-Сіверська районна рада.

«Комбікорм виготовлятиму із зернової продукції (пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи), пелети — з відходів деревини, соломи, лушпиння соняшника, сухих стебел кукурудзи. Щодо переваг гранульованого корму: він збалансований, добре засвоюється, містить потрібні корисні та поживні речовини, коштує недорого. Щодо паливних пелет: вони екологічно чисті, прийнятні за ціною, ефективно виробляють тепло, мають мінімальну кількість відходів, а золу з них можна використовувати як компост»,  — розповів Євген Мисник.

Саме на придбання потужного високотехнологічного гранулятора пелет і кормів, змішувача та дробілки й витрачені грантові кошти. Євген Мисник планує створити нові робочі місця для двох працівників. Товар реалізовуватиме на виробництві, у власному магазині та інших мережах, через логістичні компанії.

Фермерське господарство займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових культур та свинарством. 50% сільгосппродукції вирощується за традиційною технологією, ще 50% — без використання міндобрив, отрутохімікатів, антибіотиків. 

Є власний цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із перероблення зернових і пакування круп. До повномасштабного вторгнення росіян органічне зерно фермер експортував за кордон. Нині всю продукцію реалізує в Україні.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.