Родина вегетаріанців покинула місто заради сільського життя

Ро­дина вегетаріанців покинули мегаполіс на Дніпропетровщині, та придбали хату в селі.

Тепер Оксана та Ігор Лукіни разом з чотирьма дітьми доглядають сі­мох дійних кіз, трьох цапків та близько десятка молодняку. Утримують представників порід ламанчі, зааненські та нубійські. 

Про це пише видання Високий Замок.

Спершу родина виховательки та зварника взялися вирощувати городину, придбали птицю. А тоді цілком випадково дістався їм віслюк Ясень (аж із рідних країв). Два роки тому тітка по­дарувала сім'ї двох породистих кізок.

«Вони були для нас справж­ньою знахідкою. Овочів та зер­нових достатньо, куди не глянь — луги й ліси, паша прекрасна. До того ж ми з певних причин не вживаємо ні м’яса, ні риби. Відтак молочна продукція стала незамінною на нашому столі», — ділиться Оксана.

Тварини перебувають у про­сторому світлому приміщенні. До раціону, крім сіна, входять овес, пшениця, гілки. Періодич­но ґазди тішать своїх підопічних спеціальними вітамінами. Те­плої погоди кози перебувають на вигулі.

«Особливо подобається по­рода ламанчі, що цінується за хороші смакові характеристики молока, в якому відсутній спе­цифічний запах. Воно значно корисніше від коров’ячого, бо містить багато органічних речо­вин та мікроелементів. Продукт солодкий, смачний. До речі, згаданих тварин можна розводити й задля м’яса, адже окремі особини досягають майже центнерної ваги», — пояс­нює жінка.

Господиня каже, на 1,5 гектара родина вирощує городину, ячмінь, пшеницю, пів гектара зайнято під куку­рудзою, люцерною. А ще куди не глянь — луки, тож бери косу — й до праці.

Також Оксана розповідає, як за невеликий проміжок часу навчилась не лише доїти, до­глядати поголів'я, а й готувати з молока сир, косички, бринзу, сметану.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.