На Прикарпатті вирощуватимуть максимально прибуткові сільгоспкультури

На території П’ядицької територіальної громади, що на Прикарпатті, розпочав роботу Agrohub. Оскільки громада має чітко виражений аграрно-промисловий потенціал, Agrohub буде спеціалізуватися на стартапах, пов’язаних з високомаржинальними культурами.

Про це пише WestNews.

Ідея проекту народилася в «Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття» ще у 2019 році. За основу бралася концепція економічного розвитку громади та підтримка підприємництва саме в аграрній сфері. Для реалізації проекту облаштували ділянку площею 12 га, у межах якої створити навчально-виробничий комплекс. 

«Цього року завдяки активній громадській участі вдалося реалізувати першу пілотну ініціативу «П'ядицькі культури» з вирощування чорниці канадської.  Програма USAID DOBRE надала можливість встановити резервуари для поливної системи, встановлено секційні огорожі, підготовлено грунт та решту заходів», — розповідає Микола Гришук, староста села Мала Кам'янка.

Місцеві жителі вважають, що без тісної співпраці,розуміння, та громадської участі не було б досягнуто такого успіху. Важливою часткою проекту є ініціатива на співпрацю  з регіональними, національними, міжнародними та інші програмами, а також приватно-публічного партнерства. 

«Agrohub це фактично унікальний проект в області в якому можна впроваджувати аграрні ініціативи за фахової підтримки оператора проекту КП „Добробут Захід“. Ми віримо, що скоро тут можна буде вирощувати не тільки рослини, а і місцеві аграрні стартапи, які дадуть поштовх для зайнятості місцевого населення та покращення економічної ситуації в громаді», — підсумував Ігор Мельничук, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.