На Тернопільщині селяни не можуть повернути пасовище

У селі Заставче Підгаєцької громади люди продовжують боротися за повернення пасовища. Міська рада, попри заклики селян, не збирається скасовувати рішення, яким передала пасовище комунальному підприємству.

Про це пише Тернополяни, посилаючись на фейсбук-сторінку депутата Підгаєцької міської ради Петра Заставецького.

«Запропонував депутатам допомогти жителям села Заставче повернути їх пасовище. Оскільки секретар міської ради переконує депутатів, що люди обманюють, і їм не потрібно це пасовище, в них і без цього є пасовища, викладаю текст звернення публічно! Надіюся публічно (для усіх жителів села) міська рада викладе свою версію, чому не хоче повертати пасовище», — написав Петро Заставецький.

У зверненні депутат запропонував керівникам фракції, депутатам скликати позачергову сесію, на якій скасувати рішення №1467. Земельному відділу доручити знайти ділянку, котра задовольнить керівника КП, людей, депутатів.

Після сесії (30 серпня) жителі села Заставче їздили до міського голови та просили накласти вето на рішення №1467 у передбачений термін 5 дні. Міський голова пообіцяв зустрітися та все роз’яснити, але затягував час зустрічі. 

«Зустрівся з людьми 9 вересня, чим виграв у часі (5 днів пройшло). На 1 пленарному 13 сесії, коли староста села просила скасувати рішення, нам пояснювали, що люди в селі не проти»,  — пише видання.

На другому пленарному, коли вже прийшли люди, в раді пояснювали, що не можуть скасовувати рішення. 

Насправді органи місцевого самоврядування можуть скасовувати свої попередні рішення, якщо суб`єкти цих правовідносин не заперечують проти їх зміни чи припинення.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.