На Тернопільщині збудовано амбулаторію за 8 млн грн

На початку вересня 2021 року на Тернопільщині почала свою роботу нова сільська амбулаторія. Жителі Борсуківської громади зможуть отримувати якісні медичні послуги.

Про це повідомляється на сайті Децентралізація.

«Штат амбулаторії складається зараз з 11 працівників. На базі Борсуківської медзакладу відкрито пункт вакцинації, де усі охочі жителі можуть зробити щеплення», —  зазначила директор Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

Це один з прикладів змін на краще, які відбуваються зараз у громадах по усій Україні завдяки децентралізації, завдяки активній позиції представників регіональної і місцевої влади, що змогли скористатися інструментами реформи, а також завдяки активності жителів громад, котрі долучаються до розвитку їхніх міст і сіл.

«У громаді нарешті з’явився сучасний центр здоров’я. Медичні послуги максимально наблизилися до людей, що обов’язково піде на користь громаді», — сказав під час урочистого відкриття закладу заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

В медичному закладі вимірюватимуть артеріальний тиск, проводитимуть лабораторні дослідження, ЕКГ обстеження, надаватимуть невідкладну допомогу тощо.

Розпочалося будівництво амбулаторії у квітні 2019 року. Загальна вартість будівництва склала 8,1 млн грн,  з державного бюджету — 7,3 млн грн, з місцевого бюджету — 800 тис. грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.