На Тернопільщині селяни за власний рахунок облаштували зону відпочинку

Місцеві жителі села Жуків Тернопільської області власними силами облаштували зону відпочинку. Збудували фонтан з підсвіткою та виклали бруківку.

Пише про це Rovesnyknews.

Селяни не стали чекати виділення коштів на облагородження центральної площі. Вони самостійно зібрали 107 тис грн.

«Відтак, облаштували доріжки, зробили освітлення і встановили фонтан із підсвіткою. Та роботи тривають — у майбутньому із доріжок тут має утворюватись буква «Ж» як позначка села Жуків. На наступний рік тут хочуть встановити спортивно-дитячий майданчик», — пише видання.

Підключилися земляки-заробітчани із-за кордону. На «будову року» люди не скупилися: хтось із незаможних селян приносив 100−200 грн, хтось не шкодував і 200 євро, зароблених у чужині. Допомагали і матеріалами — несли з дому арматуру, мішок цементу, привозили щебінь, бруківку, підсобляли власним транспортом. Також прийняла участь Бережанська міська рада — виділили будівельні матеріали.

«Була створена група «Бордюри», і як тільки давали сигнал, то всі 30 учасників збирались та приступали до роботи. Безоплатно, власними силами все робили », — каже директор місцевого БК. 

За словами старости Жуківського старостинського округу Романа Колісника, не всі вірити у  те, що задумане вдасться втілити у життя — було багато скептиків. Однак згуртованість селян таки дала результат, яким можна пишатися.

Фото з відкритих джерел

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.