Агрофірма з Чернігівщини побудувала новий корівник

На господарстві «Хлібороб» Чернігівської області побудували сучасний корівник на 350 голів. Приміщення обладнане приладами теплорегуляції та сучасною технологієюподачі кормів, повідомляє Агробізнес Сьогодні.

Загальна ширина побудованої ферми складає 36 м, із яких 5 м виокремлено під кормовий стіл. Для кожної тварини відведено по 8 кв. м загальної площі.

«Безприв`язне утримання поголів’я, спрямоване на максимальне забезпечення комфорту для тварин та отримання максимальних надоїв (для господарства). Завдяки правильному розташуванню кормового столу та оптимальному розміщенню внутрішніх колон, тваринам надано більше простору для вільного руху та забезпечено комфортний доступ до їжі та води», — пише видання.

Також приміщення корівника обладнали освітлювальними приладами, щоб тварини не знаходилися у затемненому приміщенні.

На фермі автоматизовані всі процеси доїння та кормороздачі, такі як:

  • роботи-дояри: доярки більше не потрібні, доїння відбувається автоматично і тільки тоді, коли цього хоче сама тварина. З використанням роботів-доярів надої збільшуються щонайменше на 5 %
  • реалізована система промивання обладнання. Ідеальна чистота та стерильність
  • обладнання для годування худоби. Враховуються індивідуальні надої кожної корови і тварини отримують рівно стільки їжі, скільки їм потрібно
  • система гноєвідведення. У корівнику завжди сухо, та немає неприємного запаху
  • бункери охолодження молока.

Це та низка інших технологічних систем, обладнані в корівнику, дозволять фермі отримувати більші надої та забезпечити корів комфортним проживанням.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.