На Житомирщині два господарства отримали племінний статус

ТОВ «Вертокиївка» (село Вертокиївка) та ТОВ «Українська генетична компанія «Трейд» (село Оліївка) отримали статус племінного господарства.

Про це стало відомо від ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

ТОВ «Вертокиївка» — сучасне підприємство, що виробляє молоко екстра гатунку та зернові культури (пшениця, кукурудза, соя, соняшник), а також їх подальший продаж на внутрішньому ринку та на експорт. Вони забезпечують робочі місця та стабільний дохід місцевим жителям. 

«Завдяки наполегливій праці та кропіткому догляду вже 9 років отримує молоко тільки екстра ґатунку. Зусилля спрямовані на збільшення обсягів молока, його якісних показників, екологічності, природності», — йдеться у повідомленні.

Також на фермі здоров’я та комфорт корів забезпечує команда із 30 чоловік, які щоденно працюють над поліпшенням продуктивності тваринництва. Підприємство розвиває тваринництво та демонструє, що галузь може бути ефективною. За останні 5 років поголівʼя виросло на 50%, надої збільшилися на 50%. 

Актуально: Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів

ТОВ «Українська генетична компанія «Трейд» пропонує послуги у тваринництві. Проводять індивідуальний підбір бугаїв-плідників до стада, що дозволяє уникнути небажаних наслідків інбридингу та забезпечує в наступному поколінні Вашої худоби бажаний прояв господарських і продуктивних ознак.

«Сучасна лабораторія, щоб оцінити якісні та кількісні показники сім’я биків-плідників має охолоджувальну камеру, машину для фасування сім’я та його маркування. Лабораторію оснащено новітнім обладнанням, тут застосовують найновітнішу технологію для оцінювання сім’я. Послуги УЗД та інші», — додали у пресслужбі. 

Зазначається, 27 червня 2024 року керівниця Житомирської філії «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ірина Павленко, взяла участь у засіданні регіональної комісії, де обговорювали присвоєння статусу племінної справи для двох підприємств та одноголосно підтримали нові статуси.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.