Попіл та йод допоможуть захистити помідори від фітофтори

Рясні дощі під час плодоношення помідорів провокують розвиток фітофтори. Це коричневі грибкові плями, що розростаються по всіх томатах і інфікують практично весь врожай томатів.

Захистити від фітофтори без хімічних засобів допоможе йод — він запобігає розвитку фітофторозу та прискорює дозрівання помідорів, пише Zemliak.com.

«Коли під рукою не знайшлося хімічного засобу проти фітофтори, а грибок вже проявляє перші ознаки, можна приготувати йодний розчин. На 10 літрів води додають 4 краплі йоду та поливають помідори. На один кущ знадобиться 2 літри добрива»,  — кажуть городники.

Також можна використовувати звичайний попіл — він є джерелом калію. Вносять на початку плодоношення та під час формування зав’язей.

«На 3 л води додають 300 г попелу та залишають на 5 годин. Розводять в 7 л відстояної води. Поливати треба рослини під корінь в розрахунку по 1 л на кожну», — додали знавці.

Курячий послід, також, дуже корисний для помідорів. В ньому міститься фосфор та азот, тому його, також, використовують в кінці червня — на початку липня. Заповнюють відро курячим послідом на 1/3, заливають водою та залишають настоюватися протягом кількох днів. Розвести водою в співвідношенні 1:20 та вносити по 1 л добрива під кожен кущ.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.