Дніпрянка перетворила дачу на реабілітаційну ферму

На Дніпропетровщині Євгенія Молчанова разом з чоловіком обладнали собі дачу. З початком великої війни Євгенія відкрила ферму для тих, хто тікав від обстрілів.

Нині дача перетворилася на ферму з власною сироварнею, притулком для евакуйованих тварин і реабілітаційним центром «Зелений гай».

Про це ідеться в сюжеті ШоТам.

Сьогодні на фермі — понад 500 тварин. Але їхній склад і кількість постійно змінюється. Одних тварин привозять на тимчасове прилаштування, інших фермери передають дружнім притулкам. Жінка розповідає, що сироваріння настільки зацікавило сім’ю, що вирішили придбати корову, аби мати власне молоко. 

«Через платформу приватних оголошень чоловік Євгенії купив корову. Хоча подружжя не мало жодного досвіду догляду за твариною, але всьому навчилися досить швидко»,  — каже Євгенія Молчанова.

Згодом з’явилися тварини, які на утримання родині привозили друзі-військові. Євгенія почала викладати фото своєї мініферми в інтернет, цим зацікавила багатьох. Люди з різних куточків приїздили в гості до подружжя, аби насолодитися спілкуванням з живою сільською природою.

Вони разом з чоловіком радіють, що їхня дача перетворилася на сироварню з авторськими продуктами, реабілітаційний центр, де пропонують сеанси зоотерапії (лікування тваринами) та іпотерапії (лікування кіньми). Тут також можна пройти навчання ефективному сільському господарству.

Раніше Zemliak.com повідомляв, уламки однієї з ракет «Калібр», які збили над Дніпропетровщиною 3 вересня 2022 року, впали на території цієї ферми-сироварні. Там виникла сильна пожежа. 

Внаслідок падіння ракети на фермі пошкоджено частину загонів, всі будівельні матеріали, частково сіно та корма, а також електропостачання. Загальні збитки склали приблизно півмільйона гривень.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.