На Київщині козяча ферма стала сімейним бізнесом

В селі Івки, що на Київщині, працює козяча ферма «Доообра ферма». Засновник  — Тарас Ложенко, за фахом художник-рекламіст. Спочатку ферма була коров'яча, і господарював там батько Тараса. Згодом стадо виросло.

Сімейна козина ферма з маленькою сироварнею, розташована в екологічно чистому місці і обладнана сучасною технологічною лінією. 

Про це ідеться на головному сайті ферми.

В асортименті Доооброї ферми — молочні продукти з козячого та коров'ячого молока, тверді та молоді сири, трав'яні збори. 

«Сири ми вчилися робити у Франції, на такій самій маленькій козиній фермі з маленькою сироварнею. Подорожували ми багато, побачили більше 11 ферм — великих і маленьких, але всі зі своїм виробництвом. З-поміж усіх ми обрали найкращу. Сировар Марк із дружиною — наші добрі друзі, вони з нами співпрацюють і зараз»,  — зазначено на сайті. 

Щодо тварин то на фермі власноруч сіють і збирають корма на цілий рік. Складають корисну дієту козочкам. Також встановлене автомтичне доїння зі швидким охолодженням, що забезпечує молоко екстра класу Європейського рівня.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.