Бронювати сільгоспробітників тепер можна онлайн — пресреліз

Міністерство аграрної політики та продовольства України створило електронний сервіс — електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних. 

Про це повідомляється в пресрелізі Міністерства.

«Кабінет створено  для спрощення процедури подачі документів та пришвидшення обробки заяв на бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу», — повідомив Віктор Канцурак, державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Для подачі заявок необхідно: 

  • увійти у кабінет запитів на бронювання
  • авторизуватись за допомогою особистого ключа КЕП. Після цього зайти в особистий кабінет і отримати детальну покрокову інструкцію щодо подальших дій
  • при першій авторизації в системі необхідно заповнити та зберегти реєстраційні дані в картці «Профіль організації»
  • після внесення цієї інформації можна розпочати формування запиту на бронювання або розбронювання. Увага! Система не дозволяє вносити військово-облікові спеціальності, які не підлягають бронюванню
  • сформований запит необхідно підписати КЕП, після чого його автоматично буде надіслано на розгляд до Мінагрополітики.

В особистому кабінеті відображатиметься інформація щодо статусу цього запиту. Після успішного завершення розгляду запиту його стан зміниться на «Розглянуто». Можна буде переглянути, яких працівників у результаті було заброньовано, та вивантажити витяги за обраними працівниками або, у разі відмови, побачити причину відхилення запиту.

Зазначається, електронний кабінет запитів на бронювання зараз працює в тестовому режимі!

У разі виникнення додаткових запитань можна звернутись листом на електронну адресу: mobplan@minagro.gov.ua

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.