У Косівській громаді планують відродити вівчарство

На Косівщині планують реалізувати проект «Відродження вівчарства в Карпатському регіоні» в рамках Програми USAID «АГРО» (США).

Попередньо заплановано, що одному господареві дадуть 40 овець, а через два роки він має віддати 60, їх передадуть іншим фермерам. Поголів’я, яке фермер отримав на початку діяльності, залишиться у нього.

Про такі новини України повідомляє видання Versii.

Мета проекту — економічний розвиток громади за допомогою створення умов для самозайнятості населення у гірській місцевості. Його втілюватиме у життя Косівська міська рада.

«Ми поставили перед собою мету поліпшити добробут усіх населених пунктів, які увійшли до складу Косівської територіальної громади», — каже Юрій Плосконос, Косівський міський голова.

Планується, зокрема, створити нові робочі місця, зменшити відтік місцевого населення на заробітки в інші краї та країни, поліпшити економічну та демографічну ситуацію у близькій і віддаленій перспективі. Це взаємопов’язані речі: є робота — є доходи, є доходи — сплачують податки. Чим більше податків, тим спроможніша громада, тим більше проблем вона може вирішити, тим комфортніші умови створює для тих, хто у ній живе.

«Буде створено приблизно 500 нових робочих місць. Розвиток вівчарства дасть велику кількість супутніх продуктів, залежно від того, яку породу овець будемо вирощувати — м’ясну чи молочну. Це, у свою чергу, сприятиме розвитку туризму — основної для нас галузі», — додав Юрій Плосконос.

Також посадовець зазначив, щоб утримати одну вівцю, потрібно 10 соток землі. Якщо отара нараховує 50 голів — то потрібно 5 га. Є багато таких земельних ділянок у селах Шепоті, Річці, Снідавці, Яворові; частково — в Соколівці та Шешорах. Вони не використовуються, заростають бур’янами і чагарниками. Вівцям є де пастися

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.