На Тернопільщині фермер виготовляє морозиво з козячого молока

На фермі «Веселі козенята» виготовляють кілька видів сирів. Але найбільша гордість Тараса Назара — морозиво з козячого молока (пломбір та шоколадне). 

Про це  пише Тернопільська липа. 

«Я люблю молоко, люблю тварин. Усе починалося не як бізнес, а як справа для душі, своєрідний релакс та спосіб наблизити свої дітей до природи»,  — говорить власник господарства.

Переїхати з міста в село Тараса змусила любов до тварин, розповідає фермер. Експериментувати з приготуванням натурального морозива почав ще батько фермера, згодом Тарас удосконалив рецептуру.

«Ми взагалі відмовилися від застосування для приготування морозива сухих інгредієнтів, крім цукру. За основу беремо вершки або сир», — розповідає власник господарства.

Щовихідних десятки відпочивальників відвідують господарство, тому власник ферми планує розбудовувати господарство та облаштувати будиночки для туристів. Фермер мріє почати промислове виробництво морозива з козячого молока. Також наступного року Тарас Назар планує спорудити гостьові будиночки для туристів, що приїжджають на ферму.

Крім кіз тут утримують овець та свиней. Тварин можна погладити та погодувати. Також у програмі відвідин ферми «Веселі козенята» — дегустація молока, кількох видів сирів і, звичайно ж, морозива.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.