Україна стала першою в світі країною з цифровим паспортом

З 23 серпня 2021 року Україна ввела в дію цифровізацію паспорта громадянина України. 

Україна стала першою з подібним досвідом і зробили справжній прорив світового рівня.

Про це повідомив Михайло Федоров на своєму Telegram каналі.

«Це означає, що ви можете користуватися цифровим паспортом де завгодно на території України. Це зручно, а головне — безпечно. Закон про цифрових паспортах, який є першим глобальним кроком до режиму paperless в Україні, почав діяти»,  — повідомив політик.

Paperless — це сто відсотків послуг в онлайні до 2024 року. Ця обіцянка, яку майже рік тому дав усім українцям Президент Володимир Зеленський. Над тим, щоб Дію брали скрізь, команда Мінціфри працювала весь цей час — ще до прийняття закону.

«Як використовувати цифрові документи, вам підкаже наш портал paperless.diia.gov.ua. Там ви зможете знайти все — від авторизації в додатку або на порталі до отримання електронного підпису. Як тільки запустимо нові е-послуги, відразу будемо туди додавати інструкції до них. Зберігайте портал собі в закладках», — наголосив Михайло Федоров.

Також засновник цифрового агенства наголошує,  що до нового завжди важко звикнути. і якщо у користувачів з якихось причин не беруть цифровий паспорт, то треба безпосередньо звертатись в службу підтримки, яка працює 24/7.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.