Оформити субсидію тепер можна через Дію

В Україні оформити субсидію, замовити довідки ОК-5 та ОК-7 та скористатись соціальними полсугами тепер доступно через портал Дія.

Про це повідомляє Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації.    

«Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру. Зараз достатньо подати заяву на порталі Дія та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення заяви у зручний для вас час. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії», — написав Михайло Федоров. 

Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ буде продовжуватися автоматично, якщо у вас протягом року нічого не змінилося.

Також міністр додав, що довідки ОК-5 та ОК-7 про трудовий і страховий стаж, витяг з реєстру застрахованих осіб і довідку про доходи пенсіонера можна також отримати онлайн — через портал Дія. 

«Довідки ОК-5 та ОК-7 є одними з найзатребуваніших в Україні, і щороку їх видають близько 3 млн. Потрібні вони при оформленні на роботу, для призначення пенсії, при нарахуванні лікарняних, призначенні допомоги по безробіттю», — повідомив Федоров. 

Інструкція як замовити довідки ОК-5 та ОК-7 за посиланням. Дія уже стала інструментом здорової комунікації між людиною і державою. І її безпека — пріоритет Міністерства.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.