У чотирьох сільських громадах Вінниччини запрацюють програми інформатизації

Міністерство цифрової трансформації України погодило для чотирьох сільських і селищних — Северинівської, Тростянецької, Дашівської та Якушинецької — громад програми інформатизації, інформує Вінницька ОВА.

Також відповідін програми будуть впроваджувати в Іллінецькій, Ямпільській, Хмільницькій, Тульчинській, Гніванській та Могилів-Подільській міських громадах.

«Протягом 5 місяців представники 10 громад області працювали над розробкою своїх Програм Інформатизації, опановували нові діджитал-компетенції та практики застосування інструментів е-демократії. Урешті Програми громад не тільки напрацьовані, а й вже погоджені Мінцифрою», — ідеться в повідомленні.

Отож, на 2023-2025 рр. у Програмах громади визначили:

  • цифрові можливості та фактори стану цифрового розвитку;
  • інституційну спроможність громади у сфері інформатизації;
  • ідентифікацію та аналіз потреб;
  • мету, пріоритетні напрямки та завдання Програми у 2023-2025 рр.

«Програма Інформатизації передбачає впровадження новітніх цифрових технологій в процеси управління, моніторингу та контролю щодо розвитку кожної із територій. Це дасть змогу не тільки опанувати сучасні інструменти цифровізації, але й суттєво підвищити рівень взаємодії із громадськістю», — підкреслив Сергій Борзов, начальник Вінницької ОВА.

Програми Інформатизації були розроблені в межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» завдяки сприяння та підтримки Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини».

Також втілення проєкту стало можливим за фінансової підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.