Мінцифра допоможе громадам оцифруватися

В Україні запустили новий освітній курс «Як громаді стати цифровою». Безкоштовно пройти навчання можна на порталі Дія.Цифрова освіта, інформує сайт Децентралізація.

Такий курс пропонує практичні рекомендації та інструменти цифровізації на рівні територіальної громади. 

«Курс призначений для державних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Після навчання учасники отримають сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС. Складається з 8 серій тривалістю 6-9 хвилин. Проглянути можна з українськими субтитрами для людей з порушеннями слуху», — сказано в повідомленні.

Учасники навчання зможуть дізнатися:

  • з чого розпочинається цифрова громада;
  • як створити вебсайт;
  • що таке брендинг;
  • як контент (фото, тексти, презентації) впливає на цифровий імідж;
  • як громаді налагодити зв'язок із цільовими аудиторіями через соцмережі;
  • що таке цифрова партиципація; із чого розпочати стратегію цифровізації та зробити перші кроки у запровадженні кібербезпеки.

Курс цифрової освіти для громад створили Міністерство цифрової трансформації України та ГО SocialBoost у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час презентації, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан висловила сподівання, що курс допоможе громадам здійснити цифрову трансформацію і створити власні історії успіху впровадження електронних інструментів та інноваційних технологій.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.