Заробити на індиках у сезон можна до 5000 доларів

Якщо утримувати навіть невелику кількість індиків (2 партії по 100 голів на рік), можна заробити близько п’яти тисяч доларів. Чим більша ферма — тим більші прибутки. Інвестувати в такий вид бізнесу потрібно порівняно небагато, повідомляє Бізнес ідея.

«Спочатку думали утримувати лише для себе, але за два роки побачили, що на індиків є попит. Поступово почали приймати замовлення від сусідів і знайомих і продавати м’ясо індиків у Києві. Згодом зрозуміли, що справа вигідна. Тож не поспішали всіх розпродувати, навпаки, почали збільшувати поголів’я. За рік виростають до 15-20 кілограмів. Але великі тушки ніхто не бере, тому ми перших індиків рубаємо восени, коли вони досягають 7 кілограмів», — ділиться один з фермерів Сергій. 

Падіж індичат складає не більше ніж 10%. Загалом, витрати на весь період утримування 100 голів цієї птиці становлять 90-93 тис. грн. При цьому враховуються витрати на ветеринарний догляд, корми, підстилку, електроенергію тощо. Такі розрахунки щодо облаштування невеликої індичої ферми були презентовані Міжнародним практичним форумом Poultry Farming.

Наразі середня ціна м’яса індиків складає близько 130 грн/кг.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.