Понад 3000 сіл України вперше підключать до швидкісного інтернету — Федоров

У 2021 році понад 3 тисячі сіл України будуть підключені вперше до швидкісного інтернету. Станом на 14.04.2021 р. заявки про участь в такому проекті подали 648 громад.

Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

«Ціль Мінцифри — забезпечити 95% українців доступом до швидкісного інтернету в будь-якому куточку нашої країни, у місті чи селі. Ми запускаємо платформу проєкту «Інтернет-субвенція», а також публічний дашборд, де зібрана інформація про реалізацію проєкту: https://bb.gov.ua», — ідеться в повідомленні. 

За словами Федорова, інтернет-субвенція у поточному році дозволить надати доступ до фіксованого швидкісного інтернету 3000 сіл із загальним населенням понад 1 млн людей.

«У проєкті йдеться саме про оптичний інтернет. Це фіксований швидкісний інтернет з використанням найсучасніших технологій. Його можна порівняти з електромобілем Tesla в автомобільній сфері. Оптичний інтернет — найбільш швидкий та надійний. І саме його отримають українські села уже у 2021 році. Цей проєкт дозволить підключити понад 6 тис. закладів соціальної інфраструктури — школи, органи влади, бібліотеки, лікарні, що розміщені в селах, де жоден інтернет-провайдер не надає послуги з використанням волоконно-оптичних технологій», — зазначає міністр.

Уточнюється, що на ці цілі з держбюджету виділено 500 млн грн.

Наразі, можна відслідковувати, як відомство реалізує зазначений проєкт, за допомогою спеціального онлайн-майданчика, де дані оновлюються в реальному часі: https://bit.ly/2QlqvDV

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.