У квітні саме час висівати пастернак — поради

Пастернак (Pastinaca L.) — багаторічна трав'яниста рослина. Висівання пастернаку у відритий ґрунт виконується, як тільки ґрунт прогріється до 10-11 градусів. Найкращими попередниками є: картопля; капуста; огірки;томати.

Для посадки вибирають родючу, сонячну ділянку з кислотністю від 6,0 до 7,2 рН. 

Про це Zemliak.com у матеріалі «Пастернак: вирощування, догляд». 

Пастернак — рослина світлолюбна. Насіння пастернаку починає проростати за температури +5°C, сходи з’являються на 15-20 добу. Вони витримують заморозки до -3...-5°C, а дорослі рослини до -7...-8°C.

«Коренеплоди пастернаку використовуються в кулінарії і консервній промисловості, листки — у дерматології для приготування відварів, насіння — у фармакології», — пише Zemliak.com. 

Коренеплоди мають приємний  гострувато-солодкий  смак і  тонкий аромат, що нагадує  змішаний букет овочів родини Селерові — моркви,  петрушки,  кмину, анісу, фенхелю.

Широко визнані лікувально-дієтичні властивості пастернаку. Встановлено, що при його споживанні  покращується травлення, зміцнюються стінки капілярних судин, спостерігаються болезаспокійлива і відхаркувальна дія. Рослина також має тонізуючі властивості. 

У народній медицині застосовується  як сечогінний засіб, засіб для підвищення апетиту, проти кашлю, для пом’якшення і видалення мокротиння. В сучасній медицині пастернак застосовують для лікування і профілактики серцево-судинних захворювань, вітиліго.  

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.